Vacature Begeleider | met twee rechterhanden | Sherpa Expeditie

Begeleider | met twee rechterhanden

Deze vacature is al ingevuld. Klik op 'home' voor onze homepage.

Twee rechterhanden die van niets iets maken? Kan jij een overzichtelijke activiteit voor onze cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag bedenken en begeleiden? Kom met ons in contact voor deze leuke baan!

Wat ga jij doen? 
  • Je begeleidt cliënten met ernstige gedragsproblemen vanuit een individuele ondersteuningsvraag.
  • Werkzaamheden vinden zowel buiten als binnen plaats. Zo ben je op het ene moment bezig om bij de kantoren het oud papier op te halen. En het volgende moment ben je binnen bezig waar de cliënt bijvoorbeeld  een creatieve activiteit doet.
  • Samenwerken aan de vertaling van het perspectief van de cliënt naar de dagelijkse werkpraktijk. Dit doe je door te werken aan doelen van de cliënt in de vorm van dagprogramma’s en werkplannen.
  • De uitdaging van deze functie zit niet alleen in het creatieve vlak maar ook in de eenvoud van het planmatig werken en de herhaling van activiteiten.
  • Je wordt ook ingezet in de woning. Je werkdag start dan in de woning om cliënten te begeleiden met het opstaan en het ontbijt. Rond 9.00 uur begint de werkdag op de Expeditie. Er kan tevens een beroep op je worden gedaan vanuit de woning om in de weekenden bij te springen.
Wat wij van jou verwachten 
  • Een mbo diploma vanaf niveau 3 en ervaring met agressieopbouw in een vergelijkbare functie.
  • Ervaring met het schrijven van plannen en bedenken van activiteiten.
  • In staat om emotioneel-neutraal te reageren op situaties die stressvol kunnen zijn voor de cliënt en je blijft rustig en geduldig in onrustige omstandigheden.
  • Je hebt best wat doorzettingsvermogen: je snapt dat je niet direct de effecten van je werk ziet.
  • Je ziet in dat het (agressieve) gedrag van de cliënten niet persoonlijk gericht is.

Natuurlijk kijken we eerst samen met jou naar al aanwezige kennis en kunde. Belangrijk om goed met deze cliënten te kunnen werken is dat je je niet in een ‘hokje’ laat stoppen. Eigenschappen als eigenwijs, genieten van de kleine dingen, ‘gaan’ voor de cliënt en ervaringen delen kenmerken jouw persoonlijkheid.  

Wat wij jou bieden 

Sherpa biedt een  jaarcontract van 24 tot 32 uur per week met de intentie deze om te zetten tot een vaste aanstelling als het van beide kanten klikt. Je werkt volgens een vast basisrooster met onregelmatige diensten en 1 keer per 3-4 weken een weekend.

Het salaris is ingeschaald als Begeleider B in FWG 35 (een bruto salaris van  max. € 2.662,- bij een fulltime dienstverband, exclusief onregelmatigheidsdiensten)  conform de CAO Gehandicaptenzorg. De standplaats is Baarn.

Kijk voor alle secundaire arbeidsvoorwaarden onder ‘Ons Aanbod’ op werkenbijsherpa.nl.