Vrijwilliger I Koken met en voor bewoners | Werken bij Sherpa

Vrijwilliger I Koken met en voor bewoners

Dat kan op diverse locaties

1)Koken op één van de woonlocaties van Sherpa
Maak jij graag een gezonde maaltijd voor een groep van 6-8 personen? Kom dan koken met en voor cliënten. Een menu bedenken en boodschappen doen is altijd in overleg. Laat ons weten wanneer jij beschikbaar bent!

2)Kookcursus in Hilversum
In het wijkcentrum Lopes Dias is op de maandagavond een kookcursus voor cliënten met een licht verstandelijke beperking. Zij willen graag voor zichzelf leren koken omdat ze bijvoorbeeld binnenkort zelfstandiger gaan wonen. Kook jij mee en leer jij hen de basisbeginselen van het koken? De cursus duurt 6 tot 8 weken. Tijden: Maandagavond van 18:30 uur tot 21:00 uur. De cliënten zijn dan aanwezig van 19:00 uur tot 21:00 uur.

3)Koken op steunpunt Wijngaard in Huizen
Gezonde voeding is een belangrijk aandachtspunt. Steunpunt Wijngaard is een huiselijke plek, gevestigd in het gebouw van de voormalige Wijngaardschool in Huizen. Op het steunpunt kunnen cliënten met een lichte verstandelijke beperking een kopje koffie drinken, een praatje maken of samen met anderen eten.
Het steunpunt is op dit moment geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 16:00 - tot 20:00 uur. Er is altijd een begeleider aanwezig. Door het steunpunt vaker te openen zullen cliënten gezond en gevarieerd eten! Kom jij de donderdag van 16:00 - 20:00 uur koken voor een groep van max. 12 cliënten?
Hoe ziet zo’n donderdag er dan uit? Denk aan boodschappen doen, eventueel samen met een cliënt, (gezamenlijk) een gezonde maaltijd bereiden en afruimen, het menu voor de volgende week bedenken en natuurlijk: gezelligheid bieden, bijvoorbeeld spelletjes spelen en een praatje maken of koffie drinken.

Sherpa
Sherpa ondersteunt mensen met een beperking. Met ongeveer 1500 medewerkers en 560 vrijwilligers levert Sherpa diensten aan zo'n 1400 cliënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Een team van deskundigen biedt de begeleiding en ondersteuning die cliënten nodig hebben om volwaardig deel te kunnen nemen aan de samenleving. Zij stellen het unieke in ieder mens centraal en werken professioneel, betrokken en in samenspraak met de cliënt en diens omgeving.

 

Wat wij van jou verwachten:

  • Je bent een mensen-mens, ook al hebben zij een beperking;

  • Je bent een kookfanaat;

  • Je bent beschikbaar op donderdag (voor het steunpunt) op maandag voor de kookcursus en eventueel andere dagen in overleg voor overige locaties

  • Je kan een verklaring omtrent gedrag (VOG) overhandigen (deze vragen wij gratis voor jou aan).

 

Wij doen graag iets voor je terug:

  • We vergoeden gemaakte onkosten;

  • Je bent automatisch verzekerd (tegen aansprakelijkheid); Vrijwilligers zijn verzekerd

  • Jouw inzet wordt beloond, eens in de twee jaar word jij in het zonnetje gezet en nodigen we je uit voor een leuke (vrijwilligers-)feestavond; vrijwilligersfeest

  • Je ontvangt het Sherpa magazine;

  • En tot slot ben je ieder jaar van harte welkom op ons sfeervolle kerstpakettenfeest!

Interesse?
Zou jij lekker en gezond willen koken voor de bewonersclienten Dan horen we graag van jou. Voor informatie kan je contact opnemen met vrijwilligerscoördinator Amber van der Veer, via telefoonnummer: 06. 53 94 34 24 of stuur een mail naar: [email protected].